Door 22/05/2016 Lees verder →

Phyt Kokedama plantjes

Geen groene vingers, maar je wil toch de nodige groene accenten in je interieur, dan moet je zeker de nieuwe trend gelanceerd door Sofie Vertongen eens overwegen. Mooi én handig in onderhoud.

phyt hangplantenNa de epifyten lanceert Sofie Vertongen van het Belgische Phyt opnieuw een nieuwe plantentrend: de Kokedama’s. Net zoals de air plants zijn ze makkelijk in onderhoud – een zonnig plekje, wat liefde en af en toe een beetje water is al genoeg – en ze hebben geen bloempot nodig. Bovendien zijn Kokedama’s perfect geschikt om op te hangen. Zo creëer je, bij gebrek aan een echte tuin of groene vingers, je eigen hangende tuin gewoon binnenshuis!

Vergelijkbaar met Bonsai boompjes, is Kokedama een Japanse techniek waarbij planten door manipulatie klein gehouden worden. Sofie maakt ze helemaal zelf met allerlei soorten planten die gewone potgrond verdragen, door de wortels in te pakken met mos en ze nadien in te snoeren met touw. Kokedama betekent dan ook letterlijk mosbal.

DIY Kokedama

phyt plantjesHangende tuintjes zijn hotter dan ooit, en daarom geeft Sofie ook workshops in de Kokedama-kunst. Voor €30 leer je de techniek en krijgt je eigen creatie een plekje in je living, slaapkamer of op je terras. Je kan Kokedama’s ook in miniatuurversie leren maken, zodat ze mooi passen in je zelfgemaakte terrarium! Ook dit kan je leren tijdens één van de Phyt workshops. 

Verkoopsinformatie

 

The Plant Corner
Isabellalei 144
2018 Antwerp

Geplaatst in : Wonen

Comments are closed.