Op zoek naar een warm plekje om de paasvakantie door te brengen? Op deze vijf bestemmingen vind je gegarandeerd de zon.

1. Canarische Eilanden

Wil je de paasvakantie binnen Europa doorbrengen, dan moet je voor aangename temperaturen naar de Canarische Eilanden. Houd er wel rekening mee dat er in april nog wat neerslag kan vallen. Trek je naar Tenerife, kies dan voor een badplaats in het warmere zuiden. Op Lanzarote boek je bij voorkeur een hotelletje in Puerto del Carmen. Hier hebben de passaatwinden minder vrij spel en voelt het een stuk warmer aan dan bijvoorbeeld in Playa Blanca. Ook op Fuerteventura moet je rekening houden met een constante noord-noordoosten wind. Alle surfers daarheen!

Gemiddelde temperatuur april: ca. 24°C

Vliegtijd: ca. 3,5 uur

 

2. Marokko

Paaseieren rapen op een zonnig Marokkaans strand doe je bij voorkeur in Agadir. Deze populaire badplaats wordt beschermd door het Atlasgebergte en kent een mild klimaat dankzij de warme wind die vanuit de Sahara wordt aangevoerd. Ook wie tijdens de feestdagen de vier koningssteden (Marrakech, Fes, Meknes en Rabat) wil gaan bezoeken, mag rekenen op aangename temperaturen rond de 21°C. Surffanaten vieren hun vakantie bij voorkeur in het iets koelere Essaouira, waar hoge Atlantische golven te allen tijde voor ongeëvenaard plezier zorgen.

marokko - paasvakantie

Gemiddelde temperatuur april: ca. 21°C

Vliegtijd: ca. 3,5 uur

 

3. Turkije

Ook in Turkije vind je met Pasen al aangename temperaturen. Hoewel het seizoen er pas vanaf mei echt op gang komt, kun je in april toch al een straaltje zon meepikken. Kies bij voorkeur een bestemming langs de Turkse Rivièra, zoals Alanya, Antalya, Kemer, Belek of Side. Hier geniet je al gauw van temperaturen rond de 21°C. ’s Avonds koelt het er wel af en kun je nog een pullover verdragen. Houd er ook rekening mee dat het er nog af en toe kan regenen.

Turkije - paasvakantie

Gemiddelde temperatuur april: ca. 21°C

Vliegtijd: ca. 3 uur

 

4. Kaapverdië

Zonzeker zijn ook de Kaapverdische Eilanden. De temperaturen schommelen er het hele jaar door tussen de 25°C en 30°C en zelfs de temperatuur van het zeewater mag je er best aangenaam noemen (ca. 23°C). Neerslag valt er nauwelijks. Niet verwonderlijk dus dat het binnenland over de jaren heen woestijn is geworden. Waaien doet het op Kaapverdië altijd. Surfers halen hier ongetwijfeld hun hart op.

Gemiddelde temperatuur april: ca. 25 °C

Vliegtijd: ca. 6 uur

 

5. Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn het hele jaar door een zonzekere bestemming. Ook met Pasen kun je er dus ten volle van de zon genieten. In alle badplaatsen stijgt het kwik vanaf april boven de 30°C uit – ideaal voor een strandvakantie. Wil je in zee gaan zwemmen, dan ben je hier zeker op de juiste plaats. Het zeewater is er maar liefst 27°C warm.

Gemiddelde temperatuur april:

Vliegtijd: ca. 7 uur
Bron: Katleen Burm