Door 12/04/2016 Lees verder →

Oostende lanceert The Crystal Ship route

Oostende is 22 kunstwerken in het straatbeeld rijker en lanceert trots de wandel- en fietsroute langs dit artistiek parcours! Vanaf begin mei zullen er ook brochures beschikbaar zijn bij de dienst Toerisme en binnenkort volg je de route ook via The Crystal Ship app. Kunstenfestival The Crystal Ship bracht tijdens de paasvakantie meer dan 20 internationaal gerenommeerde kunstenaars naar de Stad aan Zee. Bekende artiesten als Roa, Fintan Magee, Faith47, Robert Montgomery en Cyrcle maakten van de stad een heus openluchtmuseum! De werken blijven minimum 2 jaar te bewonderen.

Geslaagde eerste editie

street art oostende JAZ

JAZ

De lancering van de The Crystal Ship route op zondag 10 april trok heel wat nieuwsgierige mensen aan. In totaal zijn er de afgelopen weken zo’n 6000 plannetjes verdeeld geweest. “Dit is dan ook niet verwonderlijk, het is ongezien dat een kunstenfestival in dit genre zoveel internationale artiesten samenbrengt”, aldus curator Bjorn Van Poucke. “The Crystal Ship was met zijn eerste editie meteen het grootste van Europa”.

“Oostende heeft de voorbije jaren een serieuze inhaalbeweging gedaan op cultureel vlak”, aldus Burgemeester Johan Vande Lanotte. “Met de succesvolle eerste editie van The Crystal Ship voegden we een nieuw topevenement toe aan de kalender en ons permanente cultuuraanbod”. Ook de Oostendenaars zijn opgetogen over dit nieuwe festival. Meer dan 100 Oostendenaars stelden zich kandidaat om hun gevel te laten opfleuren!

Wandel of fiets langs The Crystal Ship route met het plannetje of de app

crystal ship oostende Fintan Magee - Australia

Fintan Magee – Australia

De kunstwerken blijven minimum twee jaar lang te bewonderen. De 15km lange fietsroute gidst je langs 22 gigantische muurschilderingen en heel wat kleine knipogen in de open ruimte. Bij de 5km lange wandelroute kom je er 10 tegen. Vanaf begin mei zijn er plannetjes beschikbaar bij de dienst Toerisme en binnenkort zal er ook een app beschikbaar zijn.
Stop zeker langs de door James Ensor geïnspireerde muurschildering van Argentijnse kunstenaar Jaz, het 40 meter hoge kunstwerk van de Australische Fintan Magee of het slapend ongedierte van Belgische artiest ROA. Of misschien is de optische illusie van Elian meer jouw ding!

Zelfs los van de grote kunstwerken vind je kleine en grotere interventies terug in het straatbeeld van Jaune, Pol Cosmo, Biancoshock en Isaac Cordal. Eén ding is zeker, je zal je ogen uitkijken!

Meer info via thecrystalship.org en Visit Oostende

Summary
Oostende lanceert The Crystal Ship route
Article Name
Oostende lanceert The Crystal Ship route
Description
Crystal Ship: Oostende is 22 kunstwerken in het straatbeeld rijker en lanceert trots de wandel- en fietsroute langs dit artistiek parcours!
Author
Publisher Name
Amable.be
Publisher Logo
Geplaatst in : Vrije tijd

Comments are closed.