Gezellig samen breien bij Madam Woll

Naaien, haken, breien, … de old school hobby’s van weleer zijn weer helemaal hip! Natalie Tuijtelaars zag er een uniek concept in en startte een half jaartje geleden haar eigen breicafé, Madam Woll, in Antwerpen. Hier kun je gezellig wat drinken, babbelen en breien!

Breicafé Madam Woll
©Madamwoll.be

Kinderkleertjes maken, sjaals breien, handtassen haken, … wat zijn we toch graag creatief bezig aan de talrijke foto’s op Facebook en Pinterest te zien. Trendy mama’s vragen tegenwoordig een naaimachine als kerstcadeau, dus waarom zouden vriendinnen niet gezellig op café kunnen met een paar breinaalden erbij? Creatieveling Natalie vond het alvast het proberen waard en opende een speciaal breicafé in Antwerpen. Het concept? Een breiwinkel met eerlijke producten, maar tegelijkertijd ook een gezellig cafeetje waar je tussen de bolletjes wol een kopje koffie kunt drinken, taart kunt eten en ideeën bespreken. De duurzame producten zijn zorgvuldig door Madam Woll uitgekozen: ‘De wol uit Peru hangt vast aan een solidariteitsproject. Het Spaanse merk richt zich vooral op jongeren en de wol uit IJsland wordt ecologisch geproduceerd.’

Madam Woll, een creatieve ontmoetingsplek

Het eigentijdse breicafé Madam Woll heeft ondertussen al heel wat enthousiaste vaste klanten die er komen breien en haken of een workshop bijwonen. Niet alleen vrouwen hokken er samen, maar ook kinderen én mannen! In de brei- of haakateliers kun je vragen stellen over je eigen werkjes en inspiratie opdoen. Je brengt je spullen van thuis mee en uiteraard kun je ook ter plaatse materiaal aanschaffen. De geplande workshops onder begeleiding van een professionele ‘brei-instructeur’ omvatten een all-in-module. In groep leer je dan de leukste breiwerkjes maken. Al het nodige materiaal is bij de prijs inbegrepen en de begeleider legt je haarfijn uit hoe je ermee aan de slag gaat. Een leuke tip voor een namiddagje met de vriendinnen of voor een kinderfeestje.

Natalie (alias Madam Woll) zorgt tijdens de openingsuren van haar cafeetje voor een gastvrije sfeer en een vriendelijke persoonlijke aanpak.

Madam Woll is open van dinsdag tem zondag tussen 12u en 18u en op woensdag tot 22u.  Meer info: www.madamwoll.be

Katja Cloetens