De geheime pareltjes van de Champagne

Het nieuwe jaar zetten we steevast in met een glaasje champagne. Trek nog vóór de feestdagen een weekendje naar de Aube-en-Champagne en verras familie en vrienden met een zelf geïmporteerd pareltje.

Op ca. 4 uur rijden van Brussel ligt het Franse departement Aube-en-Champagne met zijn glooiende landschap, middeleeuwse dorpjes en… sprankelende champagne! Hier vind je geen grote namen, maar wel kleine onbekende pareltjes tegen aantrekkelijke prijzen. Ga op ontdekkingstocht langs de ‘Route du Champagne’ en verras familie en vrienden tijdens de feestdagen met een zelf geïmporteerde, zorgvuldig uitgekozen, onbekende maar verrassend frisse champagne.

Troyes, middeleeuwse parel in de Aube-en-Champagne

Het historische Troyes is de bruisende hoofdstad van de Aube-en-Champagne. Hier wandel je door een doolhof van smalle straatjes langs prachtige vakwerkhuizen en renaissance herenhuizen, gotische kerken en eeuwenoude kathedralen. De mooie felgekleurde glas-in-loodramen, de indrukwekkende beeldhouwwerken van de School van Troyes en de vele interessante musea bekoren hier elke cultuurliefhebber. Ook de winkelfanaat komt in Troyes, bakermat van de outlet store, uitgebreid aan zijn trekken. Outlets Marques Avenue, McArthurGlen en Marques City zijn samen immers goed voor ruim 65.000m2 aan winkelplezier.

champagne troyes

Côte des Bar, de Champagneroute

De befaamde ‘Route du Champagne’, een gemarkeerd traject van ca. 220 km, ligt ten zuidoosten van Troyes en loopt langs idyllische dorpjes als Celles-sur-Ource, Bar-sur-Seine, Bligny, Bar-sur-Aube, Colombé-le-Sec, Essoyes en Les Riceys. Hier vind je maar liefst 28 wijnkelders die het kwaliteitsmerk ‘Point d’acceuil’ dragen, een garantie voor kennis van zaken en een gastvrij onthaal. Bezoek zeker het champagnehuis Drappier en bewonder er de grootste fles champagne ter wereld. Ga ook langs bij wijnmaker Remy Massin die elke fles met de hand beschildert. Ook niet te missen is de kelder van Pascal Morel, een van de producenten van de bijzondere champagne Rosé des Riceys. Meer wijnkelders met het kwaliteitsmerk ‘Point d’acceuil’ vind je hier. Denk erom even een seintje te geven voor je bij de betreffende wijnboer langsgaat!

Voor meer info over de: Aube-en-Champagne

 

Katleen Burm voor www.orbiville.be