Waregem Koerse: veel paarden en vooral veel hoeden

Waregem Koerse, we hoeven het evenement eigenlijk niet meer voor te stellen; the place to be voor de liefhebbers van de paardensport. Maar daarnaast gaat er ook heel veel media aandacht naar de “Willy Naessens Hat Trophy”. Wij mochten erbij zijn.

waregem koerseWaregem Koerse is de hoogdag van de jaarlijkse Koerse Feesten, best vergelijkbaar met de Gentse Feesten. Zo immens populair dat de veel handelszaken de deuren sluiten op deze dag zodat het personeel mee kan gaan feesten. En van feesten kennen ze daar wel iets.

De koers zelf bestaat uit meerdere wedstrijden waarvan de meeste aandacht gaat naar de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen. Vooral dit jaar bijzonder omdat de winnaar van de afgelopen 3 jaar ook dit jaar weer aan de start stond. Alle aandacht dus naar jockey Thomas Beaurain op toppaard Taupin Rochelais. In Frankrijk werd deze Steeple trouwens live uitgezonden. Favoriet Beaurain stelde niet teleur en in een uiterst spannende laatste 100m maakte hij zijn favorietenrol ook waar. Een mirakel volgens kenners. Een leuke videoreportage van deze ren kan je bekijken op Focus WTV.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zien en gezien worden

Mensen gaan naar Waregem Koerse voor verschillende redenen; om zich te amuseren, om een weddenschap, maar ook vooral om te netwerken. De Beau Monde van België vind je terug in één van de talloze VIP ruimtes. Plaatsen afgehuurd door bedrijven dit graag hun klanten en zakenrelaties uitnodigen in stijl. Grote speler is uiteraard hoofdsponsor ING (Private Banking), die graag de bankiers en klanten samenbrengen bij een glaasje bubbels en veel lekkers. Voor vele ondernemers het ideale moment na de zomervakantie om de relaties terug aan te scherpen. Mannen hun beste pak aan, dames in elegante jurken.

Willy Naessens Hat Trophy

 

Hoeden, hoeden, mooie hoeden

Een andere grote sponsor is Willy Naessens. Ook deze ondernemer behoeft geen voorstelling meer. Het is deze man ook die de “Willy Naessens Hat Trophy” lanceerde naar voorbeeld van Royal Ascot Racecourse, de overbekende paardenraces in het Verenigd Koninkrijk. Dit werd al de 18de editie.

Dit jaar namen 60 dames mee aan de hoedendefilé, jury bestond uit BV’s en de winnares van vorig jaar. Juryvoorzitter was Davy Brocatus. Eén voor één mochten ze kort defileren op het podium voor de jury, waarbij de presentator van dienst een paar korte vragen stelde. Er werd niet alleen naar het ontwerp (origineel & stijlvol) en presentatie gekeken, ook het verhaal achter de hoed speelde mee in de jurering. We zagen grappige hoeden, mooie hoeden, grote en kleine hoeden.

De eerste vijf gerangschikte krijgen allen onder meer een cheque van 1.000 euro, die ze wel moeten spenderen aan een goed doel van hun keuze. De winnares krijgt daarbovenop een uniek juweel van juwelier Bourgois ter waarde van 10.000 euro. Ook de eerste ere-dame krijgt een mooie prijs; een verblijf voor 2 personen in Namibië gedurende 7 nachten t.w.v. 3.200 euro geschonken door Xperience Travellounge.

Het was uiteindelijk Steffi Van der Linden uit Geraardsbergen die met het juweel naar huis mocht gaan. Zij droeg een elegante hoed met houtschilfers.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Editie 2019 op 27 augustus

Wij noteren deze datum alvast in onze agenda. En hopelijk is ook de zon weer van de partij.

Alle info op http://waregemkoerse.be