Waregem Koerse, wat een feest

Gisteren vond in West-Vlaanderen de hoogdag van de paardenwedrennen plaats. Niet alleen voor de paardenliefhebbers, ook heel wat dames gaan graag met een gepaste hoed naar dit evenement.

Niet minder dan 40.000 mensen (!) zijn aanwezig op dit volksfeest. Een evenement van drank, eten en uiteraard weddenschappen. Wedden op totaal 8 koersen. Zowel ‘gewoon’ rennen, als steeplechase en draf. Ook als niet-kenner (de meesten waarschijnlijk) kan je wedden op je favoriete paard. En geld hebben we daar zien passeren. Zelfs rijen aanschuiven voor elke koers, beetje minder lange rijen als er werd uitbetaald.

Willy Naessens Hat Trophy

Maar elk jaar gaat de aandacht toch voornamelijk naar de kleur- en fantasierijke hoeden. In de VIP Lounge Willy Naessens zit er zelfs een professionele jury van bv’s die elke deelneemster op de catwalk ‘keurt’. Een wedstrijd waar je toch wel mooie prijzen kan winnen. Dit jaar was de hoofdprijs een reis naar Namibië. Kan je al wel eens een hoedje voor opzetten.

We zagen mooie hoeden, lelijke hoeden, creatieve hoeden. Maar ook veel dames met leuke hoeden die niet deelnamen aan de wedstrijd, maar gewoon omdat het fun is.

jury waregem koerse

wk (7 of 29)

wk (12 of 29)

waregem koerse

Willy Naessens - Hat Trophy
Willy Naessens

wk (18 of 29)