IKKS winter 2016-2017

De nieuwe collectie Winter ’16 van IKKS WOMEN wordt, net als die van de zomer, gekenmerkt door een urban-casual stijl, met looks waarbij mix & match centraal staat.

Het accent werd gelegd op stukken met lange mouwen, geremixt met onbestemde, losse vormen als incarnatie van de natuurlijke vrouwelijkheid. Beschermende parka’s worden boven luchtige jurken gedragen terwijl het baseball jack zorgt voor de nodige warmte en gestructureerde jasjes de meer dagelijkse looks een twist geven. De parka’s kregen een update volgens de codes van het merk: beschermende parka’s afgewerkt met bont, authentieke pelsjagerparka’s of een meer avondlijke versie in soepel velours.

Een grote keuze aan mantels vervolledigt het aanbod en geeft de collectie een nieuw elan: van de gestructureerde herenmantel tot de lange mantel in een combinatie van kortharige en donzige wol, via de cape en de kleurrijke ‘peignoir’- mantel. Het etherische wordt ook geherinterpreteerd en heruitgebracht in nieuwe vormen: jurken worden getooid met smokdetails, draperingen en gedraaide kragen en de blouses worden versierd met fantasiematerialen en geraffineerde stroken. De garderobe wordt verder aangevuld met vervaagde en figuratieve prints.

ikks winter

De jasjes – emblematisch voor het merk – zijn veelzijdig, met een sterke voorkeur voor «het zwarte vestje» in cool wool, in een versie met borduurwerk all-over, sieraden op de schouders, een afneembare kraag met rits of een satijnen smokingkraag, aangevuld met getextureerde modellen in lurex velours, jacquard of met print.

De winterkleuren zijn opgebouwd rond tijdloze neutrale tinten, opgefleurd met gletsjerblauw, dennengroen, bessenrood, kapucijnroze en pittig oranje. Er tekenen zich vier hoofdsferen af. Een urban-chic garderobe waarin pure vormen gecombineerd worden met kant en transparantie. City-casual silhouetten waarbij het overhemd in popeline en mannelijk gestreept breiwerk versierd worden met metallic details. In de eerder romantisch geïnspireerde sfeer zien we guipurekant en ribfluweel in natuurtinten. Voor het laatste verhaal wordt een plantenpalet rond een «jungle» print verwerkt tot authentieke looks.

Tags: