Webshop vol toffe danskledij: I love Dance

Ben jij op zoek naar hippe danskleding of een urban outfit, voor jezelf of voor je kids, kijk dan zeker eens op www.ilovedance.be. Deze gloednieuwe webshop bundelt allerlei stoere merken, waarin je heerlijk kan bewegen op de dansvloer.

I Love Dance - webshop met danskleding

Een jaartje geleden kreeg ik plotseling het idee en de goesting om een webshop te starten. Al was het niet meteen een grote prioriteit, het idee kreeg langzamerhand meer vorm. Na wat rondsurfen en rondvragen, was het duidelijk: een webshop met hippe danskleding (ook gericht op kids) zou wel eens goed kunnen scoren. Dansen en shoppen zijn als het ware twee van mijn hobbies: de perfecte combinatie dus. Genoeg rondgekeken dacht ik zo’n 3 maanden geleden, tijd voor actie!

Een webshop starten, leek me heel eenvoudig: je kiest een tool om je shop mee te bouwen, je plaatst je producten erin en klaar-is-kees. Niet dus… Het logistieke kader verraste me toch een beetje: hoe ga ik de producten verzenden, welke betaalmiddelen kunnen klanten kiezen, hoe zit het met de algemene voorwaarden, facturatie, klachtenprocedures, et cetera. Gelukkig kreeg ik de hulp van student Maarten Marijnissen. Maarten heeft zelf ook een dansachtergrond, hij wist dus meteen waar ik naartoe wilde. Samen stelden we het hele plan op en gingen we aan de slag. En 2,5 maand later is onze shop klaar! Ondertussen staat ie iets langer dan een weekje online, en zijn de eerste reacties erg positief.

I Love Dance x GarabatisseWear Your Passion

De slogan kwam als het ware vanzelf: op de dansvloer moet je je goed in je vel voelen. Zo kun je je helemaal laten gaan. Een eigen stijl is voor dansers belangrijk. Deze gedachte staat centraal in heel ons aanbod. Je vindt er urban dankleding voor kids, teens en volwassenen. We gaan steeds op zoek naar leuke en betaalbare producten van goede kwaliteit en enkel de leukste items krijgen een plaats in de webshop.

Limited Editions

De producten op I Love Dance worden niet alleen zorgvuldig geselecteerd, maar vaak ook in beperkte hoeveelheid aangeboden. Er zijn dus per artikel maar een aantal stuks verkrijgbaar. Zo werken we volgens een ‘op = op’-principe en sta je niet met 20 dansers in de les die dezelfde broek dragen. Snel zijn is dus de boodschap.

En de toekomst?

Nu de webshop effectief online staat, bruis ik al van nieuwe ideeën. Een cool I Love Dance-afhaalpunt waar je alle items ook kunt bekijken en passen, pop up ILD-points, aanwezigheid op dansevents, samenwerkingen met nog meer toffe merken en bekende dansleraars, een eigen capsulecollectie, … Er zijn nu zoveel mogelijkheden! Maar één ding is zeker: mijn passie voor dans zal altijd blijven bestaan!

Benieuwd? Surf snel naar www.ilovedance.be

Katja Cloetens