Wat kun je kopen met ecocheques?

Weet jij precies wat je allemaal kan kopen met je ecocheques? Er staan echt wel meer groene producten op de lijst dan je zou denken. De nieuwe ecologische website Shopingreen.be geeft je een handig overzicht.

Shoppinggreen.be  ecocheques

Normaal gezien ontvang je jaarlijks een aantal ecocheques van de werkgever, een klein supplement waarmee je ecologische producten en diensten kunt verkrijgen ter ondersteuning van de groene economie. Als werknemer word je hier niet op belast: het is vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen.

Maar weet jij waarvoor je ze allemaal kan gebruiken? Hoe herkenbaar klinkt het: je stapeltje cheques van vorig jaar zitten ze nog in je zak omdat je niet wist wat ermee te doen. Je zou er nochtans van versteld staan welke ecologische producten er allemaal zijn. Daarom bedacht een jong, dynamisch team een nieuwe website: een zoekmotor die gevoelens voor de biosector combineert met de bereidheid van de sociale partners om de groene economie te stimuleren dankzij ecocheques.

Shopingreen.be

Zo ontstond shopingreen.be. Deze online groene gids geeft een overzicht van alles wat je maar kan vinden aan biologische, eco-duurzame producten en diensten, alsook alles wat kan ingeruild worden met ecocheques in België. Het gaat om een redactionele vitrine voor lokale producten die een globale ecologische benadering vergen en voor merken die de principes van duurzame en eerlijke handel respecteren.

Wist je dat je met de cheques niet alleen spaarlampen en oplaadbare batterijen kunt kopen, maar ook lessen ecodriving, de aankoop van een elektrische scooter, treintickets, overnachtingen in een hotel met Ecolabel, de installatie van een roetfilter bij de garagist, je verwarmingskosten of de voorraad voor je huisdier!

Surf snel naar shopingreen.be en ontdek zelf alle groene voordelen.

Katja Cloetens