HEMA Flagship store in Antwerpen

De Antwerpse Meir heeft er sedert 8 december een nieuwe trekpleister bij. De Nederlandse winkelketen HEMA heeft er haar grootste flagship store van Europa geopend. Het is een pilootproject waarbij HEMA gaat kijken of het nieuwe concept wordt geapprecieerd om het verder uit te rollen.

hema antwerpen

De nieuwe winkel bevindt zich aan de Meir 65, dichter naar het station toe, en de oude winkel is gesloten. Eerder deze week werd in Brussel aan het Muntplein de eerste Belgische flagship store geopend.
Onderdeel van de pilot in Antwerpen is het nieuwe concept voor haar foodafdelingen en restaurants: Lekker HEMA. Alles wordt dagvers bereid. HEMA speelt hiermee in op de trend van gezond en makkelijk eten thuis én buitenshuis. De gerechten bevatten 100% natuurlijke ingrediënten en zijn geheel naar eigen HEMA-receptuur ontwikkeld.
Na de pilot wordt bekeken hoe de internationale formule inclusief het nieuwe foodconcept wordt uitgerold in circa 250 grote winkels in Europa.

Nieuwe formule goed ontvangen

Sinds dit voorjaar heeft HEMA haar internationale formule in 386 kleine winkels in Nederland en België uitgerold. Het winkelconcept werd in de 70 kleinere winkels in België succesvol gerealiseerd. De uitrol van de formule voor de grote winkels van HEMA en de pilot in vijf winkels is onderdeel van de groeistrategie.

HEMA-winkels met de internationale winkelformule hebben zogenoemde werelden. Zo staan bijvoorbeeld alle damesproducten bij elkaar in de dames-wereld; van sokken, lingerie, bijouterie tot mode. En alle producten voor baby’s vind je ook bij elkaar.
De indeling in werelden en de dominante productpresentatie maakt in één keer duidelijk waar producten in de winkel te vinden zijn. Bovendien bieden de werelden klanten veel meer inspiratie.
In de winkel in Antwerpen worden de beauty producten op geheel vernieuwde wijze gepresenteerd. Het idee van de beauty corner is dat je alles kunt testen en ruiken.

hema antwerpen

(c) foto’s HEMA