Door 10/05/2015 Lees verder →

Grootste Zara van België

Shop-o-holics opgelet: de grootste Zara van België is een feit! Voortaan kun voor 4000 vierkante meter Zara-plezier terecht in de Gulden Vlieslaan in Brussel.

Zara

Zara opende deze week haar nieuwe flagship store in het opkomende en bruisende hart van Brussel, Toison d’Or, en introduceert hiermee haar nieuwste imago in België. De nieuwe vestiging, die Zara’s wereldwijde winkelconcept en interieurdesign kenmerken deelt met flagship stores in andere vooraanstaande steden zoals New York, Londen, Parijs en Shanghai, is gevestigd op Gulden Vlieslaan nr. 25-29, de straat in de trendy en high-end buurt van de Belgische hoofdstad. De winkel bevindt zich in een gebouw van grote architecturale waarde.

Volledige collecties

De winkel, met een oppervlakte van 4.000 vierkante meter (meer dan 2.400 vierkante meter over twee verdiepingen), beslaat twee verdiepingen van het gebouw en is de grootste Zara in België. De winkel zal de retailer haar volledige nieuwste collecties (Woman, Basic, TRF, Kids en Man) weergeven.

Toison d’Or

De essentie van de nieuwe Toison d’Or inrichting is gebaseerd op de vier fundamentele principes waarop het wereldwijde winkelconcept van Zara geïnspireerd is: schoonheid, helderheid, functionaliteit en duurzaamheid. De eenvoud, versterkt door de aanwezigheid van grote ruimtes die de grenzen tussen het plafond en de wanden vervagen, creëert een gevoel van openheid en vrijheid. Het nieuwe winkelconcept, gedomineerd door een neutraal en elegant palet, geeft meer aandacht aan de collecties en hun overzichtelijke displays.

Vandaag heeft Zara 27 winkels in België en sinds maart 2011, biedt Zara ook online shopping aan. Het online platform van Zara verkoopt het volledige gamma van dames-, heren- en kindercollecties, die ook beschikbaar zijn in de winkel.

Zara Londen

Zara SS15 collectie: jaren ‘70 en ‘90 stijl

De zomer zal voornamelijk beïnvloed worden door twee trends, de jaren ’70 en ‘90 stijl, die een aantal van de beste referenties van die periodes oproepen. Silhouetten omarmen het lichaam, tops en blazers krimpen en micro jurken maken hun comeback. Eenvoudige lijnen gaan samen met retro en romantische prints.Een vrije en wilde geest is het motto achter die twee trends. Denim zal een belangrijke rol blijven spelen in al zijn versies en suède zal aanwezig zijn in shorts en minirokken. Patchwork wordt gebruikt voor jurken en broeken.

De Menswear zal zich ontspannen, ten gunste van een meer relaxte en losse look, met high-tech en vloeiende materialen die een comfortabel en gemakkelijk gevoel geven om de hoge temperaturen te bestrijden. Alle tinten van blauw zullen centraal staan, in combinatie met wit en rood, en grijze en zwarte tinten. Prints zullen ook schitteren in shirts, broeken en bermuda shorts.

De jaren ‘70 hebben uitvoerig het merendeel van de Kidswear collectie geïnspireerd, gericht op het sportmilieu van die periode, met geplooide rokken, strepen en T-shirts met boodschappen, waar gebroken wit, rood en blauw de overhand hebben. Kleur en speelsheid staan centraal in de jungle en safaristijlen.

Katja Cloetens

Geplaatst in : Shopping

Comments are closed.