Door 04/01/2013 Lees verder →

E-shop lnandes.com combineert luxe en fair trade

Breien, naaien en haken zijn tegenwoordig weer helemaal in. En daar is de jonge Belgische designer Ellen Kegels heel gelukkig om. Zij lanceerde lnandes.com, een nieuwe e-shop voor luxe accessoires op basis van fair trade.

De 24-jarige Ellen Kegels gaf haar job in de reclame op om fulltime voor haar accessoirelabel LN Beanies te gaan. Sindsdien is de snowboardster dolgelukkig! Ellen breidt al zes jaar eigen mutsen en sjaals en lanceerde in 2011 een nieuwe collectie LN|Andes, die voortaan ook te koop is via de e-shop lnandes.com. Volledig voor haar droom gaan, was volgens Ellen haar beste beslissing ooit. Natuurlijk komt er wel wat meer stress bij kijken, want je moet zorgen voor je eigen inkomsten en je eigen problemen oplossen. Maar het gaat goed, want er is zelfs een vast klantenbestand die elk jaar opnieuw bestellen. Vorige winter breidde Ellen maar liefst zes mutsen per dag om aan de marktvraag te kunnen voldoen, en ondertussen zette ze ook haar eigen oma aan het werk en plaatste ze een zoekertje op seniorennet.be voor extra hulp.

LN Andes Fair trade uit Peru

De LN|Andes collectie die Ellen verkoopt via de web shop draait helemaal om eerlijke handel. De collectie combineert luxe accessoires met fair trade.  De alpaca wol en haar handgebreide creaties komen uit Lima in Peru. Ellen wil met haar productie van sjaals en mutsen maar liefst 60 jonge moeders in moeilijkheden ondersteunen door hen een kans te geven hun families te onderhouden. Een samenwerking met de vzw Solid International in Ayacucho in Peru.

De handgebreide sjaals zijn verkrijgbaar in 13 kleuren en 3 maten. De prijzen variëren tussen 180 en 220 euro. De mutsen hebben een oversized model, zijn met de hand gehaakt en hebben prijskaartje van 45 euro. Ze zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid van kleuren zodat je steeds kan matchen met je sjaal.

Via www.lnandes.com kan je online de creaties van Ellen Kegels kopen. De collectie is ook beschikbaar in verschillende verkooppunten in heel België. Daarnaast kan je via de site ‘Gift Cards’ bestellen.

Katja Cloetens

Geplaatst in : Shopping

Comments are closed.