Bouw- en interieurideeën spotten tijdens Batibouw

Vanaf 21 februari kun je weer terecht op de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw. Gelukkig ben ik zelf door de verbouwingen heen, maar hier toch nog enkele leuke tips.

Kokend vanaf de eerste druppel

BLANCO introduceert het multifunctioneel heetwatersysteem BLANCO HOT, dat meteen van bij de eerste druppel kokendheet water levert. Wel super handig, want soms sta ik minuten ongeduldig te wachten tot het koude water eindelijk warm wordt. Bovendien is dit erg waterbesparend en komt het mét kinderbeveiliging. (Prijs: op aanvraag – www.blanco.be)

Stealth, opvallend onopvallend

Stealth, het  keukenconcept van Elft en HI-MACS stelt je ogen op de proef. Het ca 5m lange werkblad lijkt immers te zweven in de ruimte dankzij het gebruik van spiegels en glas. Bovendien werd het volledig naadloos gemonteerd, waardoor de keuken zeer onderhoudsvriendelijk is.

 elft hi-macs

De kastenwand werd volledig uitgewerkt in HI-MACS. De schuine lijnen die we gebruikten in het werkblad, zijn terug te vinden in de vorm van de kasten. Doordat de kasten niet recht zijn uitgevoerd, maar met facetten aansluiten aan de wand, vloeien muur en meubilair in mekaar over. Wand en kastenwand worden één. Opvallend onopvallend.

De dampkapconstructie is een blikvanger. Toch werd ook hier gekozen om het geheel transparant te houden. Schuine lijnen in HI-MACS afgewisseld met open vakken, maken van het geheel een eyecatcher. (http://www.elft.be)

 

Batibouw Vinyl vloeren Tarkett

4 vloeren voor jong en oud

Zelf hebben we stenen en houten vloeren in huis. Mooi, maar om de houten vloeren een afgewerkte, witdoorschijnende look te geven, heb ik uren op mijn knieën gezeten met de verfborstel. Ik kan me dus best voorstellen dat deze nieuwe  vinyl-vloerencollectie van Tarkett bij velen in de smaak zal vallen. De collectie is gebaseerd op vier trends: Timeless Classic, Creative Lab, Natural Care en Smart Generation.  Elke trend staat voor een selectie van unieke vloerprints voor jong en oud.   (www.tarkett.be)

Batibouw HWAM houtkachelZappen naar juist temperatuur

Wij hebben geen hout- of gaskachel thuis, maar ik vind dat best gezellig in de winter. Deze  elektronische HWAM Autopilot IHS (Intelligent Heat System) regelt automatisch de verbranding in de houtkachel en geeft een signaal als er hout moet aangevuld worden. Je stelt met de HWAM Autopilot IHS de temperatuur in op het gewenste niveau via een eenvoudige afstandsbediening. (Hwam
2610c IHS: vanaf € 3.290 – www.kachelexpert.be)

Batibouw HotSpring Nobel jacuzziDesign-relaxatie

Mocht ik ooit de lotto winnen, dan zou deze luxueuze jacuzzi, vervaardigd uit ‘zoet’ Nobelwood, zeker niet misstaan in mijn tuin! De HotSpring® NOBEL  werd ontworpen door Wim
Segers van het Belgisch designbureau Studio Segers, pionier in het Belgisch outdoor design. Studio Segers won door de jaren heen tal van prijzen.  (Basisprijs: € 23.950 /met opstap-zitelement: € 25.525 – www.hotspring.be)

Al deze artikelen zijn de bekijken op Batibouw.

Katja Cloetens