Wat is het beste dieet?

dieetEen ‘beste’ dieet is er eigenlijk niet. Het is veeleer kiezen voor een dieet dat het beste past bij jou. Eentje dat zorgt dat je het ook kan volhouden. Jezelf uithongeren is zeker niet de bedoeling, wat vrij snel zal je opgeven en word je een jo-jo geval. Mensen die snel afvallen komen vaak ook weer heel snel bij. En vaak soms komen er meer kilo’s bij dan er eerder waren afgegaan.

We gaan regelmatig een artikel wijden aan een dieet, of ook recepten plaatsen. Is er een populair dieet dat we nog niet besproken hebben, laat het ons zeker weten in de commentaren en we zetten een redacteur aan het werk.

En last but  not least, ga nooit streng diëten zonder overleg met je huisarts of diëtiste. Die mensen weten écht wel wat het gezondste voor je is.

Onze artikels over diëten:

Afvallen met een proteïnedieet

Het bekendste proteïnedieet is uiteraard het Pronokal dieet, beroemd geworden door Bart De Wever. Het is zo populair dat het ook een van de meest gelezen artikels is op deze website. Een regime echter dat ook onder toezicht gebeurt van artsen. Je krijgt dus een professionele begeleiding, dus ook niet echt goedkoop.

==> https://www.amable.be/gezond-fit/het-pronokal-proteinedieet/

Een tweede populair proteïnedieet is het Rain Dieet. Het dieet werkt zoals de meeste proteïnedieten, waarbij je verschillende fasen doorloopt en maaltijden vervangt door shakes, maar een nieuwe generatie. Zo bevatten de Rainshakes geen caseïne en gluten.

==> https://www.amable.be/gezond-fit/hoe-werkt-het-rain-diet-rain-dieet/

Een eiwitdieet

Het Dukan dieet is het gekendste eiwitdieet. Genoemd naar de bedenker Pierre Dukan. Dukan verloopt in fases, van streng naar “onder controle houden”. Geen slechte aanpak, maar fase één lijkt ons heel moeilijk vol te  houden.

==> https://www.amable.be/gezond-fit/dukan-dieet-waarom-niet/

Het Paleodieet

Het paleodieet, ook wel het oerdieet genoemd, is gebaseerd op het voedingspatroon van onze voorouders, de jager-verzamelaars. Het dieet bestaat uit producten die door mensen ongeveer 20.000 jaar geleden werden gegeten in het paleolithicum, ofwel de oude steentijd. Volgens aanhangers van dit dieet is dit het voedingspatroon dat het best bij de mens past en waarop we ons het best hebben aangepast.

==> https://www.amable.be/gezond-fit/wat-het-paleodieet/

Het metabolismedieet

Metabolisme is een term voor diverse biochemische processen die in ons lichaam plaatsvinden. Om voeding om te zetten in energie, bouwstoffen en reserves. Ook worden middels deze processen afvalstoffen afgevoerd. Bij een crashdieet past het metabolisme zich aan aan de barre omstandigheden en wordt voeding steeds trager verwerkt.

==> https://www.amable.be/gezond-fit/het-metabolisme-dieet/

Dieettips uitwisselen?

Neem zeker deel aan de conversaties in onze Facebook groep.

 


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.