Voorkom winterkwaaltjes met essentiële oliën van Phytosun

verkoudheid aromatherapie  De herfst laat zich voelen en de winter komt er ook stilletjes aan. Wil je de komende maanden in topvorm doorkomen, dan geef je best je immuunsysteem een boost. Zo bescherm je je lichaam tegen typische winterkwaaltjes zoals hoesten, niezen en een loopneus.

Het is herfst, dat zien we aan de vallende bladeren, maar voelen we ook aan de temperaturen. Dat betekent dat de eerste symptomen van een verkoudheid de kop kunnen opsteken en we ons extra moeten beschermen tegen lastige winterkwaaltjes. Gezond eten, voldoende slapen, op tijd en stond eens buiten komen, misschien wat extra vitaminen nemen, het kan allemaal helpen om niet ziek te worden. Maar ook aromatherapie is in opmars om je gezondheid een extra duwtje in de rug te geven, én … het ruikt lekker!

Aromatherapie tegen winterkwaaljes

Aromatherapie is meer dan een leuke trend die een aangename geur in huis brengt. Essentiële oliën kunnen zowel preventief als curatief ingezet worden, want door hun zuiverende, ontspannende en vitaliserende eigenschappen zijn ze de ideale ondersteuning om veel kwalen te helpen voorkomen of te verzorgen.

Phytosun introduceert voor het najaar twee nieuwe producten in haar gamma aromatherapie: een voordelige Starterskit met 4 Essentiële Oliën en de sfeervolle Cocoon Verstuiver.

Phytosun oliënPhytosun Starterskit Essentiële Oliën

Deze starterskit bevat 4 verschillende flacons met Essentiële Oliën:
Lavendel abrialis werkt rustgevend en helpt tegen slapeloosheid, kortstondige stress en huidaandoeningen zoals insectenbeten, kleine wondjes.
Eucalyptus radiata heeft een weerstandsondersteunende werking en een zuiverend effect. Ze werkt verlichtend bij slijmen en maakt deluchtwegen vrij.
Pepermunt koelt zo sterk af dat ze zelfs verdovend kan werken en kan hierdoor gebruikt worden bij plotse hoofd- of tandklachten. Ze kan ook helpen bij een ongemakkelijk gevoel tijdens het reizen (auto, boot, vliegtuig …) of bij spijsverteringsongemakken, omdat ze de maag tot rust brengt. Verder is pepermunt ook een tijdelijke oppepper door zijn afkoelende effect, wat zeer nuttig kan zijn bij bijvoorbeeld lange autoritten
Wintergroen werkt spierverwarmend en verzachtend door het bevorderen van een betere circulatie. Deze essentiële olie wordt daarom gebruikt ter voorkoming van kwetsuren en spierstijfheid, en voor het verlichten van spier- en gewrichtsklachten, kneuzingen, verzwikkingen.

De box ziet er mooi uit en kan perfect als geschenk dienen! Hij zit ook vol gebruikstips. Ideaal voor beginners: je leert welke essentiële olie het meest aangewezen is voor bepaalde kwaaltjes, hoe je de olie het best gebruikt (oraal, op de huid, via verstuiving) en welke dosering je moet gebruiken.

Te koop: bij de apotheek – richtprijs: € 24,99

Cocoon aromatherapiePhytosun Cocoon verstuiver

De donkere dagen zorgen ervoor dat we meer binnen vertoeven en dat we het binnen graag extra gezellig maken. Daar zorgt de nieuwe Cocoon Verstuiver voor. Deze elektrische verstuiver is uitgerust met een ultrasoon diffusiesysteem voor de verstuiving van essentiële oliën in alle zachtheid. Vul het reservoir met water en voeg er enkele druppels essentiële oliën aan toe. Door de ultrasone trillingen verdampt de verstuiver dit aromatische water. Je ervaart snel een heerlijk geurende waternevel die tegelijk de lucht bevochtigt. De ingebouwde ledlampjes, die automatisch van kleur veranderen, zorgen samen met de geur van de Essentiële Oliën voor een optimale omgeving en brengen sfeer in huis.

Te koop: bij de apotheek richtprijs: € 54,95. (Essentiële olie niet bijgeleverd)

Katja Cloetens