Door 13/05/2014 Lees verder →

Mesotherapie voor anti-aging

Anti-Aging mesotherapieWil jij je huid zo lang mogelijk jong, stralend en fluweelzacht houden en je natuurlijk verouderingsproces zoveel mogelijk afstoppen? Ben je geen voorstander van botox of van plastische chirurgie? Dan is de mesotherapie voor anti-aging wellicht een geschikt alternatief.

Nog nooit van Mesotherapie gehoord? Als je er zo lang mogelijk jong wilt uitzien moet je met deze jonge therapie zeker kennismaken. Mesotherapie is een zachte versie van botox en van plastische chirurgie om huidveroudering tegen te gaan. Daar waar anti-aging producten volgens de klassieke manier op je huid worden aangebracht, is dat bij mesotherapie niet het geval. Bij deze huidbehandeling worden de producten tot in je middelste huidlaag aangebracht, dus daar waar het écht nodig is.

Verschillende soorten mesotherapie

Bij mesotherapie maakt men bijvoorbeeld gebruik van injectienaalden. Minder pijnlijk is het gebruikt van pistolen waarmee men de anti-aging producten in je huid worden geïnjecteerd. Anderen gebruiken rollers met naalden. Deze worden over je huid bewogen waardoor kleine perforaties worden veroorzaakt. Iedere methoden heeft zijn voor- en nadelen. De roller met injectienaalden is goedkoper maar veroorzaakt meer pijn. Mesotherapie met behulp van injectiepistolen is gebruiksvriendelijker en dus minder pijnlijk terwijl de therapie met injectienaalden bij voorkeur door ervaren dermatologen wordt uitgevoerd.

Bij het gebruik van injecties worden telkens kleine wondjes veroorzaken. Je huid is perfect in staat deze schade zelf te herstellen door extra collageen aan te maken.

Voordeel van de mesotherapie: dankzij mesotherapie voor anti-aging krijg je weer een jonge, strakke, stralende en fluweelzachte huid.

Mesotherapie is geschikt bij:

Seborroe: vette huid, voor schilfers en/of mee-eters, bij littekens als gevolg van eczeem en acne, en bij rode bultjes op wrijvingsplaatsen.

Huidbeschadigingen: zoals verwijde poriën, pigmentvlekken, en huidbeschadigingen door de zon.

Huidverjonging: voor het wegwerken van lijntjes, rimpels en groeven

Roken: bij vermoeide, vale- of rokershuid

Andere huidverouderingsverschijnselen: bij striae, ruwe en verhoornde huid

Voorbereiding voor andere huidbehandelingen: zoals laserbehandelingen,en plastische chirurgie.

Mesotherapie is niet geschikt bij: alle vormen van acne, rosacea of couperose, bij open wondjes, dermatitis of huidontsteking, psoriasis, eczeem, en bij lupus erythematodes, een huidziekte met roodheid en witte huidschilfers en huidringen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen hangt uiteraard van verschillende factoren af zoals het soort mesotherapie die je kiest en de graad van huidveroudering waarmee je te kampen hebt.

  • Mesotherapie met micronaalden: minstens drie behandelingen,telkens één per maand. Nadien volgt één onderhoudsbeurt om de vier maanden.
  • Mesotherapie met injecties: minstens drie behandelingen iedere tien dagen met een onderhoudsbeurt om de vijf maanden.

Meer info op http://www.beautyconsult.be/mesotherapie-antiaging/inleiding

 

Geplaatst in : Gezond & Fit

Comments are closed.