Hoe werkt het Rain Dieet?

raindieetHeb jij al gehoord van “The Rain Diet? Je zou er razendsnel overtollige kilo’s vetmassa mee verliezen. Wij gingen het ‘hotste’ dieet van het moment even voor je uitpluizen.

Moet je de weegschaal dringend naar beneden krijgen? Dan zou je kunnen kiezen voor het Rain Dieet. Het dieet werkt zoals een proteïnedieet, waarbij je verschillende fasen doorloopt en maaltijden vervangt door shakes, maar het is een nieuwe generatie. Zo bevatten de Rainshakes geen caseïne en gluten. Deze zijn moeilijk verteerbare eiwitten uit onder andere melk en tarwe. Daardoor zou dit dieet darmvriendelijker zijn, en heb je dus geen last van rotting in de darmen (of vieze geurtjes).

Net zoals bij een proteïnendieet moet je drie fasen doorlopen: de afslankingsperiode (maximaal 3 maanden, afhankelijk van hoeveel je wilt vermageren), de verzilveringsperiode (9 weken), de regel van 2 (maximaal 12 maanden). Vanaf de verzilveringsperiode mag je weer normaal eten en moet je enkel rekening houden met enkele “eenvoudige” tips. Elke periode geeft je 33% slaagkans. Als je dus de drie periodes doorlopen hebt, geeft je dat een slaagkans van 99%. Klinkt mooi.

Maar toch heeft zo’n drastisch dieet altijd een keerzijde. De eerste dagen zie je echt af. Je lijdt honger, de drang om te snoepen verdwijnt niet en je hebt dus een flinke dosis motivatie nodig om dit vol te houden. De juiste begeleiding kan je hierbij een handje helpen, maar daarvoor betaal je ook een prijs. Pik je na zo’n crash dieet opnieuw je oude gewoonten op, dan gaat je gewicht in no time de hoogte in. En die kans is erg reëel. Want je gewoontepatroon tijdens zo’n dieet verschilt enorm van een normaal voedingspatroon.

Ons advies: dergelijke diëten zijn drastisch en dus bedoeld om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Het kan je dan ook even een boost geven. Maar wil je op langere termijn een gezonder gewicht, eet dan gewoon een beetje minder en laat de snoepkast dicht. Bovendien kun je met beweging en sport ook indrukwekkende resultaten behalen! Investeer dus liever in een paar loopschoenen, dan in een duur dieet.

Heb jij ervaring (positieve/negatieve) met het rain dieet? Laat je mening achter in ons forum!

Katja Cloetens