5 wonderen van soda

Soda, ook wel gekend als zuiveringszout of bicarbonaat, staat al eeuwen gekend als een wondermiddel voor onze schoonheid en gezondheid. Waarvoor kun je soda gebruiken?

wat kan je met sodaMijn grootvader zei altijd: “Neem een voetbad met soda”, wanneer ik mijn enkel in de turnles verstuikt had. Als voetballer kende hij als geen ander de geheime kracht van bicarbonaat. En ja hoor, het verzachte de pijn en ontspande mijn spieren. Bij deze verspreid ik zijn wijze raad even verder, want soda heeft nog meer gezonde effecten.

1. Scrubben met soda

Soda kun je in de badkamer gebruiken als scrubmiddel om dode huidcellen te verwijderen. Je krijgt er een aangenaam zacht babyvelletje van en doet je huid stralen. Hoe? Mix wat hydraterende crème met een koffielepel zout en breng dit aan met ronde bewegingen op je huid. Nadien spoel je best even af met lauw water.

2. Soda voor stralend witte tanden

Is bleachen een stap te ver voor jou? Dan kun je altijd eens deze natuurlijke bleekmethode uitproberen. Breng wat zuiveringszout aan op je tandenborstel, met of zonder tandpasta. Niet echt lekker, maar de tip werkt wel om je tanden witter te maken. Vooral een aanrader voor rokers of koffiedrinkers.

3. Glanzend haar

Voeg een koffielepel soda toe aan je shampoo en tover zo je doffe haardos om tot een gezond kapsel. Beperk de behandeling tot één keer per week.

4. Vermoeide voeten

Zoals ik al heb aangegeven, werkt een sodabadje erg ontspannend voor de voeten. Het trucje helpt zelfs om eelt te verzachten of onaangename voetgeurtjes te verdrijven. Vermoeide voeten of benen krijgen een opkikker van een zalig voetbad met zuiveringszout. Masseer je voetjes nadien met bodylotion en je loopt de volgende uren op wolkjes.

5. Keelpijn

Soda is niet alleen een schoonheidsmiddel, maar het heeft ook een effect op je gezondheid. Zo helpt het bij verteringsproblemen, een verstopte neus, huidirritaties, en ook tegen keelpijn. Meng één eetlepel bicarbonaat, één eetlepel bruine suiker en één eetlepel keukenzout in een glas water. Gorgel drie keer per dag en je keelpijn verdwijnt!

Katja Cloetens