Wie is het? app op je iPhone of iPad

Was je als kind fan van het spel ‘Wie is het?’ van MB? Dan is er nu de gelijkaardige Mystery Friend app voor je iPhone of iPad. Ik heb het spelletje al even voor je uitgetest.

Toegegeven, ik ben geen fervente gamer, noch old school bordspelen noch computerspelletjes zeggen me wat. Ik word er veel te zenuwachtig van en heb daar dus geen geduld voor. Requests via Facebook worden door mij ook automatisch genegeerd. (Bij deze nog eens een reminder voor wie me toch probeert te spammen.) Dit is dan ook het eerste spelletje ooit waarmee ik via mijn iPhone een tegenspeler uitdaag. Het nostalgisch aspect door de referentie naar het oude concept uit mijn kindertijd en de humoristisch kant van de app, maken het allemaal wat ludieker. Je hoeft hier gelukkig geen master mind voor te zijn. Benieuwd of deze ‘vraag van de redactie’ mij enige liefde voor games kan bijbrengen.

Wie is het? spel met je Facebook-vrienden

Inloggen op de Mystery Friend gaat heel gemakkelijk, je opent de app en meld je aan via je Facebook account. Om te spelen nodig je een Facebook-vriendje uit, maar bedenk dat hij/zij een iPhone of iPad nodig heeft om je verzoek te aanvaarden. Klaar voor de match? Zowel je tegenspeler als jijzelf kiezen iemand uit de gemeenschappelijke vriendenlijst die de andere partij zal moeten raden. Heb je geen gemeenschappelijke vrienden, dan krijg je een rij bekende mensen voorgesteld. Stel duidelijke ja/nee-vragen als ‘Was hij ooit een leuke collega?’ of ‘Heeft zij een lelijk kapsel?’ en zet bommen in om kaartjes om te draaien. Mijn tegenspeler dacht dat hij mijn gedachten kon lezen, maar een ‘rematch’ bevestigde mijn vaardigheid in het spel. Winnen is altijd leuk! Nadien kun je je resultaat delen op Facebook, maar dat is niet aan mij besteedt.

Download de Mystery Friend app

Mystery Friend is gratis te downloaden, en de premium versie (zonder advertenties) kost 1,79 euro. Het virale geheim van de makers zit ‘m in het uitnodigen van je eigen vrienden, en dat maakt het een leuk tijdverdrijf voor wie eventjes toe is aan een korte break. Misschien speel ik dit binnenkort nog wel eens opnieuw.

Wie is het? op je iPhone of iPad

Katja Cloetens