Door 17/11/2013 Lees verder →

Varkenshaasje uit de oven met aardappelen en balsamicojus

varkenshaasje uit de oven

De klassieker ‘vlees,aardappelen en jus’ in een nieuw jasje. Gegarandeerd nieuw, gegarandeerd lekker!

Ingrediënten (4 porties)

  • Varkenshaasje 600 g
  • Cacao & Chili kruiden 2 eetl
  • Boter 2 eetl
  • Aardappelen in de lengte gesneden 600 g
  • Koolzaadolie 2 eetl
  • Zout 0,5 eetl
  • Triple Pepper kruiden 1,5 theel
  • Gerookt spek 150 g
  • Snijbonen 150 g
  • Water 2 dl
  • Blokje vleesbouillon 1 st
  • Japanse soja 0,5 theel
  • Crema di balsamico 1 ml
  • Maïzena 1 theelepel

Bereiding

  1. Leg de aardappelen in een ovenschaal en sprenkel er koolzaadolie overheen. Kruid met zout en Triple Pepper. Braad in de oven, 200°C, in ca. 30 minuten.
  2. Maak de varkenshaas schoon en kruid rondom met Cacao & Chili. Bak de varkenshaas in de boter in een koekenpan.
  3. Leg het vlees vervolgens in een ovenschaal en laat het ca. 15 minuten nagaren in de oven op 200°C.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat de haas onder folie rusten voordat u hem voorsnijdt.
  5. Meng water, bouillonblokje, sojasaus en balsamico in de koekenpan. Breng aan de kook en werk af met maïzena.
  6. Bak ondertussen het spek knapperig en blancheer de haricots verts.
  7. Meng de aardappel met het spek en de haricots verts.
  8. Serveren met het vlees en de jussaus.
Geplaatst in : Culinair, Recepten

Comments are closed.