Door 01/07/2012 Lees verder →

Het schoonmaken en bewaren van mosselen

schoonmaken bewaren mosselenMosselen die u vers in de winkel koopt zijn zandvrij en ontdaan van hun byssusdraden (baard). De mosselen hoeven slechts goed gespoeld te worden om uitwendig schoon te zijn. Verwijder de kapotte mosselen. De mosselen die openstaan moeten extra nagelopen worden. Openstaande mosselen hoeven niet per definitie weggegooid te worden. Houd de open mosselen met de bolle kant even onder de koude waterstraal, tik even tegen de schelp. Sluit de mossel zich, dan is hij nog vers en geschikt voor consumptie. De mosselen die open blijven, moet u weggooien.

Het bewaren van mosselen

Bewaar verse mosselen in de groentela van uw koelkast. Leg ze op een treefje (een omgekeerd diep bord kan ook), zodat ze niet in hun eigen vocht komen te liggen. Koop de mosselen bij voorkeur op de dag van bereiding. Hoe verser, hoe lekkerder. Tip: organiseert u een mosselmaaltijd voor meerdere personen, bestel dan de mosselen ruim van te voren. Bewaar de mosselen nooit in een bak met water. De mossel is een schelpdier dat in zout water leeft, in zoetwater houdt hij het niet lang uit.

(Bron: Mosseldag Yerseke)




Geplaatst in : Culinair

Comments are closed.