Na wit, rood en rosé is er nu ook blauwe wijn

Witte, rode en rosé wijn behoren al tot het vaste kleurenpalet van de wijnsoorten en misschien heb je ook al van oranje wijn gehoord. Maar blauwe wijn? De eerste in zijn soort is de GïK, bedacht door zes jonge Spaanse ondernemers uit het Baskenland.

blauwe wijnJe zou denken dat er allerlei chemische toevoegingen te pas komen aan de blauwe wijn, maar niets is minder waar. De blauwe wijn wordt gemaakt met witte en rode druiven waarbij anthocyaan en indigopigmenten uit de schil van de blauwe aan de witte wijn worden toegevoegd. Het drankje werd voor het eerst in 2015 gecreërd door zes ondernemers in samenwerking met de Baskische universiteit en Azti Tecnalia, het voedselonderzoekscentrum van de lokale overheid. Het duurde twee jaar om tot het eindresultaat te komen.

Ondertussen heb ook al andere Spaanse wijnboeren het blauwe goedje opgepikt en wordt het onder andere ook in de streek van Valencia gemaakt. Bedoeling van dat alles zou zijn om ook de jongeren te verleiden om opnieuw meer wijn te gaan drinken. Spectaculair oogt het in elk geval, maar is het ook echt lekker?

De wijn leent zich blijkbaar ook prima om mixdrankjes mee te maken:

Bron: Het Nieuwsblad

Tags: