De vrouwenjager

De teller op de loopband geeft drie minuten en tien seconden aan als ik hem door de voordeur van de sportschool zie binnen komen. Een jager. Met een spiedende blik kijkt hij de zaal rond terwijl hij met zijn pasje zijn aanwezigheid registreert. Na een tijdje geconcentreerd zoeken en staren, blijft zijn blik hangen bij mijn persoon. Owh, verhipt, dat komt niet vaak voor. Blijkbaar ben ik vandaag de meest interessante vrouwelijke bezoekster van deze sportschool.

Als ik op de fiets zit komt hij quasi populair van de trap af huppelen met een klein handdoekje om zijn nek en een enorme bidon in zijn rechterhand. Zijn glanzende synthetische t-shirt en veel te kleine sportbroekje zijn niets verhullend. Mijn vermoedens waren juist en hij besluit op een fiets naast die van mij te gaan zitten. Een warme walm axe for men waait mijn kant op. Wat een meur, maar altijd nog beter dan zweetlucht.

De openingszin verhuld weinig creativiteit; Hoi, sport je hier al lang? Als ik hem vertel dat ik hier al meer dan drie jaar regelmatig sport lijkt dit antwoord hem ietwat te verbazen. (Blijkbaar zie ik er toch niet zo strak uit .. ) Dan zegt hij : Ow, ik zit nog in de proefperiode, en ben nog maar net begonnen. Dan geeft de teller op mijn fiets een piepje. Een goed excuus om het gesprek te beëindigen om een andere oefening te gaan doen. Ik wens hem veel succes met zijn sportieve programma.

Nadat ik de been-, bil-, buik- en rugspieren heb getraind is het de tijd voor een andere spiergroep. Ik sla de gegevens op, en vertrek naar de ‘torso ’afdeling. In dit deel van de sportzaal staan voornamelijk jonge mannen voor een enorme spiegel om hun biceps te trainen en te bewonderen. De ene spierbundel is nog indrukwekkender dan de andere, en de discussies zijn dan ook niet van de lucht. De perfecte oefening voor individueel onderliggende spieren wordt door de mannen uitgebreid besproken.

sportman jager fitness

Het spreekt voor zich dat ik niet meeluister of zelfs maar met een schuin oog naar deze kerels kijk. Ik ga alleen maar naar de sportschool om mijn conditie op peil te houden en om te zorgen dat alles in balans blijft. Want wat heb je aan sterke benen als je nog geen kratje bier kunt tillen? Als ik bezig ben met de borstspieroefeningen komt de jager mijn kant op. Dat vind ik niet handig, een vrouw met borsten die borstspieroefeningen doet ziet er raar uit. Het scheelt de jager geen zier, en hij komt tegenover me zitten.

Zijn vraag is zo’n ontzettende afknapper dat ik van schrik mijn oefeningen vergeet. ‘Waar de WC is?’ Nou, drie stappen lopen en dan de hoek om… Blijkbaar kijk ik hem nogal vreemd aan, want hij begint een beetje te stotteren. Ja, je kunt hier ook koffie kopen, en of ik het leuk vind om een kopje koffie met hem te drinken na het sporten. Vriendelijk maar resoluut wuif ik dit voorstel weg met een smoesje. Ik heb thuis al genoeg mannen om me heen, en één extra zou me echt teveel worden.

Na het douchen en omkleden huppel ik vrolijk van de trap af naar beneden. In mijn rechterhand heb ik een bidon die is gevuld met schoon en fris water. Als ik de voordeur van de sportschool open schijnt de zon. Wat een prachtig weer, mijn dag kan niet meer stuk!

Chanella©

Photo credit: xubangwen / Foter / CC BY-SA (vrouw) Camping Marjal Guardamar / Foter / CC BY-NC-SA (man)