Door 10/06/2016 Lees verder →

    Mosselen met gegrilde paprika’s op de plancha

    Voor 4 pers • 30 min

    mosselen met paprika's

    Ingrediënten

    • 2 kg mosselen
    • 4 teentjes knoflook
    • 4 takjes peterselie
    • 2 takjes verse tijm
    • 4 el olijfolie
    • 4 rode paprika’s
    • peper en zout
    • 1 chilipeper
    • 2 à 3 lente-uitjes
    • 1 kl piment d’Espelette
    • 2 el gehakte bieslook
    • borrelglaasje Hierbas de las dunas

    Bereiding

    1. Forge Adour MosselenWrijf de paprika’s in met olie en leg ze op de plancha. Draai ze om tot het vel van de paprika’s zwart geblakerd is. Steek ze in een plastic zak en laat afkoelen. Pel de paprika’s en snijd ze daarna in repen.
    2. Snipper de knoflook en chilipeper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Spoel de mosselen.
    3. Verhit de plancha Forge Adour, leg er de mosselen op. Besprenkel met de olijfolie en strooi er knoflook, tijm, chilipeper en paprika’s over. Kruid met peper en zout en de piment d’espelette. Hussel met een steekspaan door elkaar tot de mosselen geopend zijn.
    4. Strooi er nog de lente-ui en bieslook over. Blus met een borrelglaasje hierbas de las dunas en serveer meteen met de mosselspatel Forge Adour.

     

    Mosselspatel Forge Adour – € 27.50
    Plancha Sukaldea Forge Adour – vanaf  € 399

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Mosselen met paprika's
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
    Geplaatst in : Culinair, Eten & drinken