Door 22/05/2016 Lees verder →

  Phyt Kokedama plantjes

  Geen groene vingers, maar je wil toch de nodige groene accenten in je interieur, dan moet je zeker de nieuwe trend gelanceerd door Sofie Vertongen eens overwegen. Mooi én handig in onderhoud.

  phyt hangplantenNa de epifyten lanceert Sofie Vertongen van het Belgische Phyt opnieuw een nieuwe plantentrend: de Kokedama’s. Net zoals de air plants zijn ze makkelijk in onderhoud – een zonnig plekje, wat liefde en af en toe een beetje water is al genoeg – en ze hebben geen bloempot nodig. Bovendien zijn Kokedama’s perfect geschikt om op te hangen. Zo creëer je, bij gebrek aan een echte tuin of groene vingers, je eigen hangende tuin gewoon binnenshuis!

  Vergelijkbaar met Bonsai boompjes, is Kokedama een Japanse techniek waarbij planten door manipulatie klein gehouden worden. Sofie maakt ze helemaal zelf met allerlei soorten planten die gewone potgrond verdragen, door de wortels in te pakken met mos en ze nadien in te snoeren met touw. Kokedama betekent dan ook letterlijk mosbal.

  DIY Kokedama

  phyt plantjesHangende tuintjes zijn hotter dan ooit, en daarom geeft Sofie ook workshops in de Kokedama-kunst. Voor €30 leer je de techniek en krijgt je eigen creatie een plekje in je living, slaapkamer of op je terras. Je kan Kokedama’s ook in miniatuurversie leren maken, zodat ze mooi passen in je zelfgemaakte terrarium! Ook dit kan je leren tijdens één van de Phyt workshops. 

  Meer info over de workshops vind je via de Phyt Facebook

  Phyt popt up

  phyt plantjes

  Phyt Halo €14 – Phyt Saturn €14

  Van 4 t/m 10 juli opent Phyt samen met het jonge Belgische juwelenmerk Sternum een pop-up shop in één van de containers van het Antwerpse Convoi.

  Wie minder into DIY is, vindt er de Kokedama’s, net zoals de Phyt epifyten en bijhorende accessoires. Voor die laatste werkt Sofie graag samen met verschillende jonge Belgische creatievelingen zoals Sternum en About Wood.  Ze ontwierp ook zelf twee houten hangers; de lasercut Halo en Saturn.  

  Verkoopsinformatie

  De Kokedama’s zijn verkrijgbaar voor €30 in de Phyt pop-up shop in Convoi van 4 t/m 10 juli.
  De air plants en accessoires zijn te koop op de webshop en zullen ook verkrijgbaar zijn in de pop-up.

  De prijs van de epifyten varieert van €6 tot €16 per stuk, de houders kosten tussen €10 en €40.

  Geplaatst in : Wonen