Door 17/06/2015 Lees verder →

    4 Frisse Gin Tonic cocktails

    Gin is in ! Zoveel is duidelijk. De voorbije 12 maanden werd er blijkbaar 45% meer gin gedronken in vergelijking met vorig jaar, zo schrijft HLN. Wil je voor je gasten de perfecte gin tonic uitschenken, dan moet je dus origineel uit de hoek komen. Hier een beetje inspiratie.

    Gin Tonic Star of Bombay

    Een van de meest populaire zomerdrankjes van het moment is ongetwijfeld de ‘Gin Tonic’. Zelf ben ik er geen mega-fan van, maar ik zie mijn vriendinnen lustig experimenteren met verschillende smaken. Dat heeft me uiteraard nieuwsgierig gemaakt. Plots verschenen er ook nog ‘Gin Tonic’ Facebook-events in mijn tijdlijn, waaronder Gin-beurzen, World Gin Day, … genoeg initiatieven om mij te overtuigen er een artikeltje aan te wijden. De fans zullen happy zijn 😉 Hier een frisse cocktailtip van Bombay Sapphire met de nieuwe Star of Bombay en drie eigenzinnige gin & tonic twists.

    Star of Bombay: One on One

    Bombay Sapphires nieuwste en meest verfijnde gin ooit. STAR OF BOMBAY is vanaf deze maand gelimiteerd beschikbaar bij speciaalzaken (advies verkoopprijs 37,99 euro)

    Vul een tumblerglas met ijs en voeg toe:

    • 50 ml Star of Bombay gin
    • 50 ml gekoelde premium tonic

    Meng goed en werk af met een zeste van sinaasappel

    GinTonic Pink PantherPink Panther

    Vul een wijnglas of een Bombay balloon glass met ijs en voeg de ingrediënten toe:

    • 50 ml Bombay Sapphire
    • 20 ml pompelmoessap
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 100 ml gekoelde premium tonic

    Meng goed en werk af met een schijfje pompelmoes

    GinTonic Zesty SurpriseZesty Surprise

    Vul een wijnglas of een Bombay balloon glass met ijs en voeg de ingrediënten toe:

    • 50 ml Bombay Sapphire
    • 15 ml oranjebloesemhoning
    • 100 ml gekoelde premium tonic

    Meng goed en werk af met een zeste van sinaasappel

    GinTonic Aztec DelightAztec Delight

    Vul een wijnglas of een Bombay balloon glass met ijs en voeg de ingrediënten toe:

    • 50 ml Bombay Sapphire
    • 2 scheutjes chocoladebitters
    • 100 ml gekoelde premium tonic
    • een schijfje limoen

    Meng goed en werk af met een of enkele stukjes chocolade !

    Proost!

    Katja Cloetens

    Geplaatst in : Culinair